Hållbarhetsdag

Hållbarhetsdag

9:00-10:45 Frukostföreläsning

Planetens gränser – jordens möjligheter

Klimatkrisen är vår tids stora ödesfråga. Samtidigt talas det om förlust av biologisk mångfald, mikroplast i nysnön på Antarktis och miljögift i bröstmjölken. Hur står det egentligen till med planeten och med mänskligheten? Kanske är det just mänskligheten inom oss – glädjen i att värna både mellanmänskliga relationer och naturen i vårt närområde – som är nyckeln till ett mer hoppfullt alternativ till den ekologiska och sociala kollaps vi är på väg mot nu?

Föreläsare

Annelie Anderberg är verksamhetsutvecklare på Bilda Sydväst med inriktning mot hållbarhet. Hon har ett stort engagemang för skapelsen, driver instagramkontot @jordelivvett och är medskapare till podden Jord är du.

Praktisk information

Frukosterbjudande i samband med föreläsningen: Kaffe/te, fralla, smoothie och en kaka – 79 kr
Caféets övriga utbud finns även tillgängligt.

11:00-12:30 Workshop – Rädda kläderna

Välkommen på en lappa- och laga-workshop som kan ge dina trasiga plagg nytt liv, under ledning av Annelie Anderberg. Kort sagt – uppdrag: Rädda kläderna!

Har du en surdeg hemma i form av en stor laga-hög med kläder? Då är den här workshoppen verkligen något för dig! Under den här träffen kikar vi på olika sätt att lappa och laga, eller varför inte göra en remake av det som är ”bortom räddning”? Vi går igenom olika sätt att tänka kring en lagning: synlig eller diskret – eller något mittemellan.

Efter snack blir det förstås verkstad! Då får du möjlighet att reparera eller återbruka det du tagit med dig som behöver åtgärdas.

Ta med det eller de plagg som du vill laga under workshoppen!

I materialkostnaden ingår till exempel tillgång till nål, tråd, symaskin, tyglappar av olika slag, så detta behöver du inte ta med – om du inte har något särskilt material du vill använda specifikt till ditt plagg.

Materialkostnad: 50 kr. Betalning sker via Swish i samband med workshoppen.

Anmälan

Anmäl dig senast 1 juni här >>

Ledare

Annelie Anderberg, verksamhetsutvecklare med inriktning hållbarhet på Bilda Sydväst – och därtill en fena på att fixa kläder!

Varmt välkommen!

Hållbarhetsdagen arrangeras i samarbete med Bilda