Historien om Skogshyddan

Den 1 juni 1957 var invigdes Skogshyddans sommarhem. Missionskyrkan hade köpt villan vid vänerstranden för erbjuda både medlemmar och andra en plats att få komma ut från staden och ha vila och semester. Vid denna tid låg skogshyddan utanför själva staden. Då fanns ännu ingen serveringslucka så folket fick gå fram till köksdörren och beställa sitt fika där. Det som fanns att välja på var, kaffe med dopp (bulle, mjuk kaka och två-tre småkakor) och det serverades såklart direkt vid borden i parken.

Den 18 juli (natten till den 19) 2006 stod Skogshyddan i lågor. Ett gäng ungdomar hade lekt med eld i en papperskorg, fastsatt i en trävägg. Hela cafét brann ner och det enda som kunde räddas var de gamla möblerna från burspråket. De renoverades, dels i Skövde och dels av frivilliga från Missionskyrkan.

Två år senare, den 5 juli 2008, invigdes det nya Skogshyddan. De nya lokalerna var större och luftigare. Under åren har många människor och händelser passerat på Skogshyddan. Platsen har bevittnat dop, bröllop, minnesstunder, kalas och många fina vardagsstunder och semesterdagar och fått betyda mycket för många.

Berättelsen på plats

Ett avsnitt ur serien sommarresan i Lidköping handlar om Skogshyddan och dess historia.