Vi som jobbar här

Här är vår personal som jobbar året om. Dessutom har vi ett helt gäng härliga säsongsmedarbetare!  

Therese Larsson
Föreståndare
Matilda Hult
Biträdande föreståndare
Irma Zettervall
Cafébiträde
Donia Mosavi
Cafébiträde
Roger Djup
Vaktmästare
Raisa Lohinova
Lokalvårdare

Historien om Skogshyddan

Den 1 juni 1957 invigdes Skogshyddans sommarhem. Missionskyrkan hade köpt villan vid vänerstranden för erbjuda både medlemmar och andra en plats att få komma ut från staden och ha vila och semester. Vid denna tid låg Skogshyddan utanför själva staden. Då fanns ännu ingen serveringslucka så folket fick gå fram till köksdörren och beställa sitt fika där. Det som fanns var kaffe med dopp (bulle, mjuk kaka och två-tre småkakor) och det serverades såklart direkt vid borden i parken.

Den 18 juli (natten till den 19) 2006 stod Skogshyddan i lågor. Ett gäng ungdomar hade lekt med eld i en papperskorg, fastsatt i en trävägg. Hela cafét brann ner och det enda som kunde räddas var de gamla möblerna från burspråket. De renoverades, dels i Skövde och dels av frivilliga från Missionskyrkan.

Två år senare, den 5 juli 2008, invigdes det nya Skogshyddan. De nya lokalerna var större och luftigare. Under åren har många människor och händelser passerat på Skogshyddan. Platsen har bevittnat dop, bröllop, minnesstunder, kalas och många fina vardagsstunder och semesterdagar och fått betyda mycket för många.

Berättelsen på plats

Ett avsnitt ur serien sommarresan i Lidköping handlar om Skogshyddan och dess historia.

Målade gamla fönster

Dessa vackra gamla handmålade fönster kommer från den gamla Missionskyrkan (fd Immanuelskyrkan), som låg vid Källaregatan nära Nya stadens torg 1885-1979. Församlingen flyttade 1979 till Esplanaden 3 och fönstren togs ner när byggnaden revs något årtionde senare. De har bevarats av Vänermuséet i många år. Läs mer >>